Lodge


Vill ni vistas i direkt anslutning till sjön Långhalsens utflöde i Nyköpingsån? Då kan vi erbjuda Lodge by Christineholm, ett komfortabelt boende med vacker utsikt.

 

Huset har en lång historia. En gång i tiden inrymde det en såg och ingick i Spånga såg och tegelbruk, tidigare en del av verksamheten på Christineholm. Tegelbruket revs 1986 för att ge plats åt riksväg 53. Tegelmästarbostaden finns fortfarande kvar och ligger på andra sidan vägen. 1998 byggdes såghuset om till ett traditionellt vandrarhem. Det har idag omvandlats till en modern lodge där ett sällskap åt gången disponerar hela huset med tillhörande uteplats.   

 

Lodge by Christineholm erbjuder ett mycket trivsamt boende med fem separata sovrum, tre WC/dusch samt ett större badrum med bastu. Husets hjärta utgörs av ett stort och välkomnande allrum med braskamin och välutrustat kök. I direkt anslutning finns en terrass med utsikt över vattnet. Nedanför den tar stora gräsytor vid och på stranden finns en fast grillplats. Det går att hyra kanoter för utflykter på sjön Långhalsen och Nyköpingsån.


Boendet bokas enklast via AirBnB här >>

Allrum kamin
Stor altan nära vatten
Ät utomhus sommartid
Dubbelrum
Lodge Christineholm
boka via airbnb

Flygeln


Förr i tiden låg vanligtvis herrgårdarnas kök i en separat flygel för att minska risken för brand i samband med eldning i spisar och ugnar. I den flygel där Christineholms kök en gång var inrymt, finns det nu på övervåningen fyra dubbelrum med eget handfat, samt två badrum utrustade med WC och dusch. I anslutning till sovrummen finns ett allrum med kök, matplats och soffhörna. Köket är grundutrustat och har kyl/frys, spis, ugn och en mindre diskmaskin.


Köksflygeln användes flitigt under inspelningarna av Inga Lindströms ”Auf den Strassen von Sörmland” och kan ibland hyras på kortare tid.


Stora huset


För exklusiva, skräddarsydda arrangemang är det möjligt att hyra delar av Christineholms huvudbyggnad. I en historisk miljö får ni tillgång till en matsal med plats för upp till 26 sittande gäster, en vacker salong och ett förmak. Från den stenlagda altanen är utsikten hänförande över vidsträckta gräsytor och Nyköpingsåns lummiga dalgång.

 

Stora huset är en privatbostad och vi är måna om att arrangemangen ligger i linje med våra värderingar. Vi förbehåller oss därför rätten att avböja vid en förfrågan.


Kontakta oss för förfrågan >>