Gårdsbutiken


Vår gårdsbutik hade premiär i oktober 2021 och är obemannad. Vi säljer såväl styckdetaljer som förädlat viltkött, till exempel korvar och hamburgare. Allt kött kommer från Christineholms marker.


Du handlar enkelt i mobilen genom att logga in med mobilkamerans QR-läsare. Sortimentet presenteras och varorna läggs i en digital varukorg som är kopplad till Swish.


Enkelt, snabbt och möjligt att handla när som helst på dygnet. Utbudet varierar men det finns alltid viltkött.

Utsida gårdsbutiken
insida gårdsbutiken
insida gårdsbutiken
invigning gårdsbutiken


Viltkött


Den jaktliga verksamheten på Christineholm gör att vi alltid kan erbjuda ett stort utbud av viltkött. Säsongen för vildänder börjar i augusti och september, därefter fyller vi frysarna med dov- och kronhjort, rådjur och vildsvin. Kött av absolut högsta kvalitet styckas och paketeras av ett närliggande slakteri. Korvproduktion, rökning och annan förädling sker i samarbete med lokala aktörer. Närhet innebär minimal miljöpåverkan.

 

Vi säljer färdigkomponerade lådor med styckdetaljer och färs, samt lösa styckdetaljer.


Fakta om viltkött >>

Därför ska du välja viltkött:


  • Viltkött innehåller högre halt av mineraler än annat kött, speciellt järn och zink.
  • Viltkött är klimatsmart mat. Djuren betar inte på bearbetad mark och har inte transporterats långväga.
  • Viltkött är magert och proteinrikt. Det lilla fett som finns i köttet har högre halt av Omega-3 än vad fett från tamboskap har.
  • Viltkött är fritt från antibiotika, färgämnen, nitrit och andra främmande tillsatser.
  • Viltkött är det mest miljövänliga kött vi kan äta – enligt SLUs köttguide.
  • Vilda djur föds fria, lever fria i naturen och väljer själva vad de äter.
  • Viltkött är ekologiskt i ordets rätta bemärkelse – naturligt ekologiskt!

Recept


Hösten är högsäsong för jägarna men man behöver inte jaga själv för att laga älggryta, köttfärssås på hjort, eller bjuda vännerna på en pulled pork på vildsvin – alla kan köpa vilt i butiken, både färskt under jaktsäsongen och från frysdisken året om.


Ladda ner Jägarförbundets broschyr om grunderna kring tillagning av viltkött >>