Gårdsbutiken


Vår gårdsbutik finner du i ”Mangelboden”. Den hade premiär i oktober 2021 och är obemannad. Du handlar enkelt i mobilen genom att logga in med mobilkamerans QR-läsare. Sortimentet presenteras och varorna läggs i en digital varukorg som är kopplad till Swish. Enkelt, snabbt och möjlighet att handla när som helst på dygnet. Utbudet varierar men det finns alltid viltkött.

Viltkött


Den jaktliga verksamheten på Christineholm gör att vi alltid kan erbjuda ett stort utbud av viltkött. Säsongen för vildänder börjar i augusti och september, därefter fyller vi frysarna med dov- och kronhjort, rådjur och vildsvin. Kött av absolut högsta kvalitet styckas och paketeras av ett närliggande slakteri. Korvproduktion, rökning och annan förädling sker i samarbete med lokala aktörer. Närhet innebär minimal miljöpåverkan.

 

Vi säljer färdigkomponerade lådor med styckdetaljer och färs, samt lösa styckdetaljer.


Fakta om viltkött >>

Därför ska du välja viltkött:


  • Viltkött innehåller högre halt av mineraler än annat kött, speciellt järn och zink.
  • Viltkött är klimatsmart mat. Djuren betar inte på bearbetad mark och har inte transporterats långväga.
  • Viltkött är magert och proteinrikt. Det lilla fett som finns i köttet har högre halt av Omega-3 än vad fett från tamboskap har.
  • Viltkött är fritt från antibiotika, färgämnen, nitrit och andra främmande tillsatser.
  • Viltkött är det mest miljövänliga kött vi kan äta – enligt SLUs köttguide.
  • Vilda djur föds fria, lever fria i naturen och väljer själva vad de äter.
  • Viltkött är ekologiskt i ordets rätta bemärkelse – naturligt ekologiskt!

Recept


Hösten är högsäsong för jägarna men man behöver inte jaga själv för att laga älggryta, köttfärssås på hjort, eller bjuda vännerna på en pulled pork på vildsvin – alla kan köpa vilt i butiken, både färskt under jaktsäsongen och från frysdisken året om.


Ladda ner Jägarförbundets broschyr om grunderna kring tillagning av viltkött >>

Snabbväxande Microgreens


Microgreens är vanliga grönsaker som odlas inomhus under växtbelysning. Från sådd till skörd går det vanligtvis 10 dagar. Till skillnad mot ”vanlig odling” låter vi inte grönsaken utvecklas fullt ut, utan skördar den precis när de första bladen utvecklats. Detta gör att näringskoncentrationen är 4 till 40 gånger högre än i den färdiga grönsaken. Viktigast av allt: det smakar fantastiskt gott. Vi brukar säga att vi producerar Goda vitaminer.


Odlingen sker inte i jord utan på en klimatpositiv hampafilt anpassad till livsmedelsproduktion, naturligt nedbrytningsbar efter användning. Vi vattnar med vanligt dricksvatten men tillsätter inga näringsämnen och ingen besprutning sker.

 

Produktionen sker i gamla ladugården på Christineholm och är fullt skalbar efter marknadens efterfrågan av svenska, ekologiska och härodlade råvaror med extremt hög halt av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Våra Microgreens är alltid i säsong.

Varför gör vi detta?


Vi tror att svensk livsmedelsproduktion har en ljus framtid, speciellt vad gäller lokal produktion som den vi satsar på. Våra Microgreens odlas inomhus på ett tillförlitligt sätt och vi kan anpassa produktionen utifrån marknadens efterfrågan. Och det är så kul att se hur otroligt fort de växer.

Återförsäljare av produkter

från lokala leverantörer


Vi erbjuder lokala producenter möjlighet att sälja sina varor i vår gårdsbutik. I dagsläget har vi samarbete med följande leverantörer:


20220209_115622
20220209_115714