Gårdsbutiken


Vår gårdsbutik hade premiär i oktober 2021.

Butiken är obemannad och du handlar enkelt i mobilen genom att logga in med mobilkamerans QR-läsare. Sortimentet presenteras i telefonen och varorna

du väljer läggs i en digital varukorg som är kopplad till Swish.


Vi säljer såväl styckdetaljer som förädlat viltkött, till exempel korvar och hamburgare. Allt kött kommer från Christineholms marker. Det är främst dov, vildsvin samt vildand (främst i augusti - oktober) i våra frysar, men ibland hittar ni även kron och vid få tillfällen älg.


Tack vare att du som kund hantera såväl låsfunktion som betalning via din egen mobiltelefon och Bank ID är det möjligt för oss att ha butiken öppen dygnet runt hela året!


Bredvid vår gårdsbutik hittar du Vacker Vardag - café och inredningbutik.

Utsida gårdsbutiken
insida gårdsbutiken
insida gårdsbutiken
invigning gårdsbutiken


Viltkött


Den jaktliga verksamheten på Christineholm gör att vi alltid kan erbjuda ett stort utbud av viltkött. Säsongen för vildänder börjar i augusti och september, därefter fyller vi frysarna med dov- och kronhjort, rådjur och vildsvin. Kött av absolut högsta kvalitet styckas och paketeras av ett närliggande slakteri. Korvproduktion, rökning och annan förädling sker i samarbete med lokala aktörer. Närhet innebär minimal miljöpåverkan.

 

Vi säljer färdigkomponerade lådor med styckdetaljer och färs, samt lösa styckdetaljer.


Fakta om viltkött >>

Därför ska du välja viltkött:


  • Viltkött innehåller högre halt av mineraler än annat kött, speciellt järn och zink.
  • Viltkött är klimatsmart mat. Djuren betar inte på bearbetad mark och har inte transporterats långväga.
  • Viltkött är magert och proteinrikt. Det lilla fett som finns i köttet har högre halt av Omega-3 än vad fett från tamboskap har.
  • Viltkött är fritt från antibiotika, färgämnen, nitrit och andra främmande tillsatser.
  • Viltkött är det mest miljövänliga kött vi kan äta – enligt SLUs köttguide.
  • Vilda djur föds fria, lever fria i naturen och väljer själva vad de äter.
  • Viltkött är ekologiskt i ordets rätta bemärkelse – naturligt ekologiskt!

Recept


Hösten är högsäsong för jägarna men man behöver inte jaga själv för att laga älggryta, köttfärssås på hjort, eller bjuda vännerna på en pulled pork på vildsvin – alla kan köpa vilt i butiken, både färskt under jaktsäsongen och från frysdisken året om.


Ladda ner Jägarförbundets broschyr om grunderna kring tillagning av viltkött >>