Microgreens är vanliga grönsaker som odlas inomhus under växtbelysning. Från sådd till skörd går det vanligtvis 10 dagar. Skillnaden mot ”vanlig odling” är att produkten inte utvecklas fullt ut, utan skördas precis när de första bladen utvecklats. Detta gör att näringskoncentrationen är mycket högre än den färdiga produkten. Microgreens har ett 4-40 gånger högre näringsinnehåll än den färdigvuxna salladen. Det viktigaste av allt – Det är absolut urgott! Vi brukar säga att vi producerar Goda vitaminer!
Inga näringsämnen eller besprutning sker! Det enda som vi tillsätter är vanligt dricksvatten. Odlingen sker inte i jord, utan på mattor anpassade till odlingen.
Produktionen sker i gamla ladugården på Christineholm och är fullt skalbar efter marknadens efterfrågan av svensk, ekologisk och härodlade råvaror, med extremt hög halt av antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Varför gör vi detta?

Vi tror på svensk livsmedelsproduktion har en god framtid och speciellt lokal produktion. Produktionen är tillförlitlig då den sker inomhus och vi kan precisera leveransen direkt efter marknadens efterfrågan. Dessutom är det otroligt kul, de växer så otroligt fort!

Skörda dina egna ”goda vitaminer”

Vi säljer våra microcreens i dessa lådor, kvar på hampamattan vilket betyder att du skördar själv och hållbarheten blir där med mycket längre.
Priser:
Broccoli, Rädisa, Rödkål, Senap
50kr/låda
Du kan beställa microgreens via nedan formulär. Skriv vilka sorter du önskar beställa så vi levererar vi varje torsdag inom 61194 postnummer samt tätorten.